ПРОЕКТ " ПТАШИНА ЇДАЛЬНЯ"

Змайстрували годівничку,
На дно всипали пшеничку.
Крихти хліба, трішки сала,
Щоб синичка прилітала.
Бо зима, мороз надворі,
А в мороз пташині горе.
Треба їй допомагати,
В люту зиму виживати.
  Наприкінці січня 2- В класі було проведено навчально-виховний проект „Пташина їдальня”, метою якого було створення і організація регулярної роботи «пташиної їдальні» на шкільній території.
     Учні розширили, узагальнили знання з теми «Зимуючі птахи», знаходили матеріали про зимуючих птахів, де помістили свої малюнки. А ще виготовили разом з батьками годівниці і розвішали їх на шкільному подвір’ї. Тепер діти організовано і регулярно будуть підгодовувати пернатих друзів.

Любий друже!
     Ти знаєш, що маленьким пташкам, які залишилися зимувати разом з нами, живеться важко. Як дістатися до корму, вкритого кригою і снігом? А тим часом саме взимку, коли дуже холодно, пташці потрібно більше їжі, ніж влітку. Взимку птахи гинуть не від холоду, а з голоду. Бо сита пташка не замерзне навіть в найлютіший мороз. Тож якщо ви повісите годівничку, то не лише зможете спостерігати за життям птахів, а й зробите добру і потрібну справу.
     Чим же пригостити пташок? Кращі ласощі – соняшникове і гарбузове насіння. Годяться і пшоно, просо, гречка, крихти черствого білого хліба, суха дрібненька вермішель. Таке пригощення сподобається усім птахам. Снігурі люблять ягоди горобини і бузини.
Якщо годівничка висить у дворі, то вашими гостями будуть горобці і синиці. У лісову їдальню навідаються і дятел і повзик. Птахи швидко звикають до годівнички і прилітають постійно.
     Щодня в певні години насипайте в годівничку корм. І незабаром побачите, що птахи знають час обіду і злітаються до годівнички „вчасно”, чекаючи на ласощі.
     Найпростішу годівничку можна зробити з пластикової пляшки, коробки, пакету з-під соку тощо.
Головні правила такі:
Годівничка повинна мати дах, щоб корм не намокав від снігу, дощу.
Отвір в годівничці має бути достатньо широким, щоби пташка могла легко залізти в годівничку і покинути її.
І найголовніше:корм треба класти щодня, в однакову годину – до самої весни, коли розтане сніг. Пташки, що звикли до вашої годівнички, не полетять шукати собі їжу – чекатимуть вас! І якщо ви не покладете корм – вони лишаться голодними.







Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Способи розділення сумішей" дистанційний урок з Природознавства